Koningin Mathilde moedigt Belgische jongeren aan om te lezen tijdens lockdown

De Belgische koningin Mathilde wil jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis aan het lezen krijgen. Dinsdag plaatste ze een filmpje op YouTube, waarin zij voorleest uit het Franstalige jeugdboek Jusqu'ici tout va bien. Vanochtend verscheen een video waarin ze het Nederlandstalige boek Toen de zee stil was van auteur Annelies Beck voorleest.

België is sinds 18 maart in volledige lockdown vanwege de coronacrisis. Dat betekent dat de Belgen alleen naar buiten mogen als ze een supermarkt, apotheek of bank moeten bezoeken, of bij noodgevallen. In het filmpje roept koningin Mathilde daarom Belgische jongeren op om eens een boek te pakken terwijl ze thuiszitten. 

Het boek Jusqu'ici tout va bien won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek is van auteur Marie Colot en gaat over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in de hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te ontworstelen waar hij met zijn ouders woont. 

De video’s waarin de Belgische koningin uit de boeken voorleest, zijn te bekijken op Twitter en YouTube.

--

Door Jorien Tromp
Foto: Carolien Coenen

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden