Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Lancering van nieuw programma 'De Grote Vriendelijke Update'

donderdag 21 januari 2021

Jaap Friso en Bas Maliepaard, de makers van De Grote Vriendelijke Podcast lanceren een nieuw programma, genaamd De Grote Vriendelijke Update. In dit programma zetten zij de laatste ontwikkelingen en het nieuws rond jeugdliteratuur op een rij. De Grote Vriendelijke Podcast bestaat sinds oktober 2018 en won vorig jaar een Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek. 

Het nieuwe programma gaat over nieuws, trends en opvallende ontwikkelingen uit de kinderboekenwereld. Het programma is een aanvulling op de podcast en zal maandelijks verschijnen. Friso en Maliepaard vinden dat de reguliere media te weinig aandacht besteden aan kinderboekennieuws.”In De Grote Vriendelijke Update laten we zien dat er veel gebeurt in de kinderboekenwereld dat het vermelden waard is. Of het nu gaat om bijzondere initiatieven, het overlijden van schrijvers of de verschijning van opvallende boeken, wij vermelden het allemaal,” aldus Jaap Friso. 

Bert Kranenbarg (NPO Radio 5) is de nieuwslezer van het nieuwe programma en leest de journaals. Friso en Maliepaard bespreken daarna samen het nieuws, ook met eventuele telefonische gasten. In de eerste aflevering spreekt het duo met illustratrice Loes Riphagen over De Nationale Voorleesdagen. Daarnaast staan ze stil bij de dood van kinderboekenschrijfster Yvonne Brill, bekend van de populaire Bianca-paarden boekenreeks. 

De Grote Vriendelijke Update is te beluisteren in de feed van De Grote Vriendelijke Podcast op Spotify, in alle podcast-apps of op www.degrotevriendelijkepodcast.nl. De Grote Vriendelijke Podcast en De Grote Vriendelijke Update worden in 2021 mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, De Versterking, de JC Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

--

Door Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden