Leraren mogen in video’s voorlezen uit Harry Potter wegens corona

J.K. Rowling, auteur van de Harry Potter-serie, maakte vrijdag bekend dat ze toestemming geeft aan leraren om in video’s voor te lezen uit haar boeken. In een tweet schrijft ze dat ze graag leraren wil helpen om kinderen die thuis zitten te bereiken. Ze staat toe dat docenten in video’s hun leerlingen uit de Harry Potter-boeken voorlezen. Hier is normaal gesproken een licentie voor nodig, vanwege auteursrechten.

Door het coronavirus zijn in veel landen de scholen gesloten. Ook in Groot-Brittannië, waar de auteur vandaan komt, kunnen kinderen voorlopig niet naar school. Rowling zegt daarom dat leraren over de hele wereld de tekst uit de boeken mogen gebruiken voor hun lessen, zolang die maar op een besloten schoolnetwerk of educatief platform geplaatst worden. Op haar website jkrowling.com zijn de volledige voorwaarden te downloaden.

Naast de ‘open licence’ komen er binnenkort meer initiatieven om Harry Potter bij kinderen thuis te brengen, meldt Rowling op haar website. Het is nog niet bekend wanneer die worden aangekondigd.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden