Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Lidewijde Paris wint de Jan van Luxemburg-prijs 2021

maandag 13 december 2021

Gisteren maakte het comité van de Jan van Luxemburg-prijs bekend dat de 2021-editie van de prijs door de Lees!ambassade van Lidewijde Paris is gewonnen. Jan van Luxemburg (1936-2012) was een literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en een liefhebber van literatuur. Volgens Jan van Luxemburg kreeg literatuur pas betekenis als lezers hun eigen leeservaring met elkaar delen. Om deze reden is de Jan van Luxemburg-prijs opgericht, met als doel om aandacht te vestigen op mensen en organisaties die de liefde voor lezen verspreiden. De prijs gaat niet alleen op voor Nederlandse literatuur, maar ook organisaties die buitenlandse literatuur bevorderen kunnen genomineerd worden.

De genomineerden voor de Jan van Luxemburg-prijs 2021 waren de Lees!ambassade, het literaire tijdschrift Terras, Stichting Room for All tezamen met uitgeverij Rose Stories, De Waanzinnige Podcast en het online cultuurmagazine 8WEEKLY.

Lidewijde Paris begon in 2016 met de Lees!ambassade om het lezen te bevorderen. De organisatie biedt voornamelijk een gevarieerd aanbod aan workshops voor allerlei verschillende lezers. De lees!ambassade is tot winnaar gekozen “ vanwege de wervelende, intelligente en ontwapenende wijze waarop Lidewijde Paris zich inzet om zowel klassiekers als eigentijdse boeken te ontsluiten, van proza tot poëzie, overal in het land, op de radio en sinds de lockdown ook online.”

De prijsuitreiking vindt plaats in 2022, in overleg met de Lees!ambassade. De exacte datum wordt op een later moment bekend gemaakt.

Lidewijde Paris houdt een voordracht op de Eerste Recensentendag van De Leesclub van Alles op 5 maart in Zeist. Klik hier voor meer informatie hierover.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden