Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Liesbeth Lagemaat wint de Grote Poëzieprijs 2021

woensdag 2 juni 2021

Liesbeth Lagemaat won op 31 mei de Grote Poëzieprijs met haar bundel Vissenschild. In deze epische vertelling verhaalt een kalligrafist over het meisje Elpis. De lezer komt er langzaam achter dat Elpis verkracht is, waarna ze stierf. In het slot vertelt de kalligrafist hoe ze opsteeg naar de hemel, gedragen door forellen die als een schild om haar heen zwommen.

Ieder jaar reikt Prijs de Poëzie de Grote Poëzieprijs uit. Prijs de Poëzie is een productie van de Poëzieclub. Het doel van de Poëzieclub is om de Nederlandse poëzie onder de aandacht te brengen en om meer mensen enthousiast te maken over poëzie.

De bundel van Lagemaat bleek de beste uit 107 genomineerde bundels. De jury zegt over de bundel:  “De Grote Poëzieprijs 2021 kennen we toe aan een bedwelmende en meeslepende vertelling waar het dichterlijke vakmanschap van afspat: Vissenschild van Liesbeth Lagemaat.” Ook recensenten zijn lovend over de bundel. Thomas Möhlmann schrijft voor De Poëzieclub “Om maar meteen met mijn oordeel in huis te vallen: in haar nieuwe, zevende bundel is het Liesbeth Lagemaat gelukt om in een volkomen eigen poëtisch idioom meeslepend en overtuigend een tijdloos en gruwelijk sprookje te vertellen.”

Van Liesbeth Lagemaat verschenen zes andere bundels bij Wereldbibliotheek. Eerder kreeg ze de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut Een grimwoud in mijn keel en de Karel van de Woestijneprijs voor haar vijfde bundel Nachtopera.  

--

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden