Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Literair festival Het Betere Boek

woensdag 1 september 2021

Zaterdag 9 oktober organiseert het Willemsfonds onder leiding van Pascal Nicolas literair festival Het Betere Boek te Gent. 

Het thema dit jaar is Bevrijd de zinnen, bedacht door auteur Anneleen Van Offel en directeur van het Nomadisch Kunstcentrum Mohamed Ikoubaân. ‘Bevrijd de zinnen’ moet je opvatten als vrijheid van denken, de moeder van alle vrijheden en de essentie van het mens-zijn. 

Eerder was er al een literaire wandeling door de stad Gent, waarbij partners van het festival, waaronder De Krook, paard van Troje, Willemsfonds vzw, Poëziecentrum Oxfam Wereldwinkel, Liberas, Geuzenhuis en Maya De Wulf, ‘Hangende gedichten’, levensgrote banners met wereldgedichten in Nederlandse vertaling, aan hun gevels hangen. Hangende gedichten zijn een pre-islamitische Arabische traditie, ze staan symbool voor erkenning van de beste dichters en woordvoerders van de verschillende Arabische stammen. De wandeling onder begeleiding heeft al plaatsgevonden, maar tot en met 10 oktober blijven de gedichten hangen en kun je met de app izi.TRAVEL, gratis te downloaden, zelf door Gent lopen om de gedichten te bekijken. 

Vast onderdeel van het festival is daarnaast de uitreiking van De Bronzen Uil en De Bronzen Uil Publieksprijs. Informatie over deze prijs vind je in dit artikel. 

Op deze site vind je alle informatie over het festival en kun je tickets kopen. 

-- 

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden