Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Lize Spit jongste schrijver op de lijst van 21 beste Vlaamse kunstenaars van de 21ste eeuw

donderdag 20 augustus 2020

Datum: 20-08-2020

Het Vlaamse dagblad De Morgen ging deze zomer op zoek naar de beste 21 cult-items van de 21ste eeuw. De lezers stemden massaal mee om de beste platen, films, boeken, kunstenaars en tv-reeksen van de voorbije decennia te kiezen. Woensdag 19 augustus publiceerde De Morgen de grootste Belgische kunstenaars van deze eeuw.

Naast onder andere fotografen Stephan Vanfleteren en Michaël Borremans, schilder Luc Tuymans, choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en acteur Jan Decleir staan er ook enkele schrijvers op de lijst. Tom Lanoye is de hoogste Vlaamse schrijver, op nr. 7, gevolgd door Dimitri Verhulst op nr. 14 en Stefan Hertmans op 16. De enige vrouwelijke schrijver, en met regiseur Adil el Arbi, de jongste kunstenaar van de lijst is Lize Spit (1988), bekend van haar weergaloze debuutroman Het Smelt.

Vanochtend postte Spit op Twitter een opmerking van haar moeder: “Lize,” appte ze haar dochter, “je staat in het lijstje van 21 beste kunstenaars van de 21ste eeuw in de Morgen. Vind ik toch wat overdreven.”

Het laconieke commentaar van Spit: “Van je moeder moet je ‘t hebben. ——— (Al heeft ze wel een punt.)”

En na de nodige reacties merkt Spit vrolijk op: “Ja, amai! Een compliment van mijn moeder krijgen is doorgaans een slecht teken - die krijg ik alleen als ze medelijden heeft met me.” Haar spitsvondige opmerkingen leidde tot grote hilariteit op Twitter.

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen