Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Longlist Deutscher Buchpreis bekendgemaakt

woensdag 25 augustus 2021

Deze week maakte de jury van de Deutscher Buchpreis de longlijst van 2021  bekend. De jury beoordeelde 230 titels die sinds vorig jaar verschenen. Op 21 september wordt de Shortlist bekend gemaakt. 18 oktober is de uitreiking van de Deutscher Buchpreis 2021, aan de vooravond van de start van de Frankfurter Buchmesse.

De Deutsche Buchpreis wordt sinds 2004 jaarlijks aan een Duitstalig literair werk toegekend. De prijs is ingesteld door de Börsenverein des Deutschen Buchhandels (Duitse vereniging van boekenhandelaren). De jury stelt eerst een longlist van 20 titels samen, waaruit een shortlist van zes finalisten wordt gekozen. De winnaar, die ontvangt 25.000 euro.

De Longlist 2021:

De jury bestaat uit Knut Cordsen (voorzitter), Bettina Fischer (Leiterin Literaturhaus Köln), Anja Johannsen (Leiterin Literarisches Zentrum Göttingen), Richard Kämmerlings (Literarischer Korrespondent, Die Welt), Sandra Kegel (Ressortleiterin Feuilleton, Frankfurter Allgemeine Zeitung), Beate Scherzer (Buchhändlerin, Proust Wörter + Töne) und Anne-Catherine Simon (FeuilletonRedakteurin, Die Presse).

--

Annemijn Dobbelaer

 

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden