Longlist Thea Beckmanprijs bekendgemaakt

De tien titels van de longlist voor de Thea Beckmanprijs zijn bekendgemaakt. Dat is een prijs voor het beste historische jeugdboek, die ieder jaar in september wordt uitgereikt in Museumpark Archeon. Dit jaar reikt Archeon de prijs onder voorbehoud uit op zaterdag 19 september. 

Volgens de jury van de Thea Beckmanprijs moet het bekroonde boek informatief en historisch betrouwbaar zijn, van literaire kwaliteit zijn en een mooi en meeslepend verhaal bevatten. “De jury liet zich door de coronacrisis niet weerhouden en voerde digitaal overleg over de vele gelezen boeken,” zegt de organisatie van de prijs op de website van Archeon. De jury nomineerde de volgende tien titels: 

Rondom de meivakantie maakt de jury de vijf titels van de shortlist bekend. Bij deze vijf titels worden door studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt. 

De Thea Beckmanprijs is vernoemd naar auteur Thea Beckman, die in 2004 overleed. Beckman schreef veel succesvolle historische jeugdboeken, waaronder Kruistocht in Spijkerbroek, dat in 1974 bekroond werd met de Gouden Griffel. Met de Thea Beckmanprijs wil de organisatie het historische jeugdboek als genre in de belangstelling brengen en het schrijven van historische jeugdboeken stimuleren. 

De winnaar van de Thea Beckmanprijs ontvangt 1000 euro van Archeon. Naast de volwassen jury is er ook een kinderjury, die De Jonge Beckman uitreikt. Dat is de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf. Schrijfster Marte Jongbloed begeleidt de kinderjury. Op zaterdag 19 september wordt zowel de Thea Beckmanprijs 2020 als de Jonge Beckman 2020 in Archeon uitgereikt.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden