Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Longlist van het Gouden Kookboek 2020 bekend

donderdag 15 oktober 2020

De jury van het Gouden Kookboek van 2020 maakte op dertien oktober de longlist bekend. Het Gouden Kookboek is een onderscheiding voor het beste (oorspronkelijk) nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. De jury bestaat dit jaar uit: Bart van Aken (boekhandel Paard van Troje in Gent), Daan van der Valk (boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem), Jonneke de Zeeuw (Culinair publicist en influencer), Makkie Mulder (voorzitter en voormalig hoofdredacteur van Delicious) en Sarriel Taus (culinaire duizendpoot en ondernemer).

De voorgaande jaren werd het Gouden kookboek altijd uitgereikt op de avond van het kookboek zelf. Vanwege de corona maatregelen zal dit nu plaatsvinden op de vooravond van de Kookboekenweek. Deze loopt van 6 t/m 15 november. 

 

De longlist:
Beiroet - Merijn Tol (Nijgh & Van Ditmar)
In BEIROET – VERHALEN EN RECEPTEN UIT EEN MEDITERRANE STAD beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Beiroet.

Chef Toub: Lekker Arabisch - Mounir Toub (Kosmos Uitgevers)
Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub: het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen. Kook elke dag gezond!

De wijnboer - Olle Swets en Charlotte Marres (Nijgh & Van Ditmar)
Olle en Charlotte reizen samen met hun ‘portable kitchen’ langs wijnboeren door heel Europa, waar ze buiten in de gaard op open vuur voor en met hen koken. 

Home Made Basics - Yvette van Boven (Nijgh & Van Ditmar)
Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stap uitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla's, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes.

Inmaken - Jonah Freud en Noni Kooiman (Nijgh & Van Ditmar)
Jonah Freud en Noni Kooiman geven in dit boek meer dan driehonderd recepten om fruit en groenten, maar ook vlees en vis in te maken en daarmee te bewaren voor later. 

Kimchi - Ae Jin Huys (Lannoo)
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.

Over inpakken - Meneer Wateetons en René Zanderink (Fontaine Uitgevers)
In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken.

Spicy Chef - Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza (Nijgh & Van Ditmar)
In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams-Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend.

Vis voor beginners - Mirjam van der Rijst en Harold Pereira (Fontaine Uitgevers)
Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit?

Wereldse bouillons - Marianne Snel (Nieuw Amsterdam)
Homemade bouillon is een smaakmaker, ingrediënt en gerecht in een. Het is een perfecte umami-basis voor zelfgemaakte soepen, stoofpotten en ander comfortfood.

 

Volgende week maakt de vakjury de shortlist bekend.

--

Door Renske Bakkenes

Afbeelding van Boekblad

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden