Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Maand van de filosofie: Kinderboeken

zondag 4 april 2021

Ergens langs de A58 staat in de middenberm een eik. De autosnelweg is 140 kilometer lang en loopt van Eindhoven via Breda en Bergen op Zoom naar Vlissingen. De eik staat bij Ulvenhout, de eik uit het boek van Bibi Dumon Tak. In een eerder artikel beschrijft Sabine Bunschoten het kinderboek De eik was hier, filosofieboek 2021 voor kinderen.
Het boek nodigt uit om met kinderen over de natuur te praten, het thema van de april filosofiemaand 'De natuur was hier'. In het boek staan zinnen die je zo kunt aangrijpen om met kinderen een gesprek aan te knopen. Zoals de zin: “Wat hollen is weet ik niet, maar van stilstaan weet ik alles.” De recensie van Jaapleest begint met het noemen van deze zin. Lees hier de recensie van Jaapleest: "Zo vormt stilstand en beweging ongemerkt de kern van dit compacte boekje waarin de filosofische ondertoon nooit ver weg is maar geen belerend stempel drukt. Het gaat over de grootste angst van de eik: om te vallen."

Een heel ander boek dat ingezet kan worden om te filosoferen met kinderen is Een goudvis in de zee. Een boek met tien filosofische verhalen. Onze recensente Denise de Groot, en juf van groep 3 zet dit boek in om te filosoferen met haar klas.

En heb je eigenwijze kinderen? Het onwijs grote filosofieboek 2021 (8+), is volgens Filosofie Magazine “het leukste boek voor eigenwijze kinderen.” Het is een boek vol met slimme vragen, grappige weetjes en doe- opdrachten over mens en natuur is.

--

Rita Pontororing

 

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden