Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Maand van de Geschiedenis: boek lanceringen en activiteiten

dinsdag 29 september 2020

De maand oktober is de Maand van de Geschiedenis. Deze maand  is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum, en wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, een organisatie die landswijd tracht cultuurparticipatie te stimuleren. In deze maand proberen zij extra aandacht voor geschiedenis te genereren, met de gedachte ‘ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Het Nederlands Openluchtmuseum werkt samen met verschillende organisaties, waaronder Libris. De uitreiking van de Libris Geschiedenis Prijs valt dan ook in de Maand van de Geschiedenis. De vindt plaats op 25 oktober 2020. Bekijk hier de shortlist. 

Ieder jaar staat in de Maand van de Geschiedenis een thema centraal. Dit jaar is dat ‘Oost/West’. Dit thema sluit aan op de maatschappelijke discussie over verstrekkende globalisering en sterk toenemend nationalisme. De Maand van de Geschiedenis benadert deze thema’s door de vraag of het denken in ‘wij’ en ‘zij’ iets typisch is voor onze tijd, of juist iets van alle tijden centraal te zetten. Tijdens de maand zullen verschillende evenementen plaatsvinden in het thema ‘Oost/West’.

Geschiedenis gaat over verhalen, dus spelen boeken een belangrijke rol. Hierom zijn in de Maand van de Geschiedenis verschillende evenementen die om boeken draaien, en worden er gedurende de maand een aantal nieuwe boeken uitgebracht in het thema ‘Oost/West’. Wij hebben alle boek lanceringen en boek gerelateerde evenementen op een rij gezet, zodat je er geen één hoeft te missen.

--

Door Isolde Kors

Afbeelding: Maand van de Geschiedenis

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen