Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Maggie O’Farrell wint de Women’s Prize for Fiction 2020

donderdag 10 september 2020

Maggie O’Farrell mag zich sinds gisteren de winnares van de Women’s Prize for Fiction 2020 noemen. O’Farrell won de prijs voor haar roman Hamnet. Vorige week nam Wilma van Rek, chef boekenbijlage van de Volkskrant, deze prijs nog onder de loep en zette zij vraagtekens bij het bestaan van de onderscheiding. Hoe het ook zij, Maggie O’Farrell kan deze prijs op haar lijst afstrepen en gisteren nam zij het prijzengeld ter waarde van 30.000 pond en het bijbehorende beeldje in ontvangst. De Women’s Prize for Fiction werd dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt en is oorspronkelijk bedacht om vrouwelijke schrijvers van fictie meer aandacht te schenken. Een kwart eeuw geleden waren er vrijwel geen vrouwelijke auteurs die in de lijsten van literaire prijzen kwamen. De Women’s Prize for Fiction moest daar verandering in brengen. 


Martha Lane Fox, voorzitter van de juryleden, zei over het winnende boek: “The euphoria of being in the same room for the final judging meeting was quickly eclipsed by the excitement we all feel about this exceptional winner. Hamnet, while set long ago, like all truly great novels expresses something profound about the human experience that seems both extraordinarily current and at the same time, enduring.”

Dit is de achtste roman van O’Farrell. Het verhaal speelt zich af in 1596 en is gebaseerd op het leven van de zoon van Shakespeare. In het verhaal vindt er een grote griepepidemie plaats in Londen en de lezer volgt Shakespeare’s familie in deze periode. Een onderwerp dat resoneert met de huidige corona pandemie. O’Farrell geeft in haar reactie op haar winst aan dat, gezien de huidige situatie in de wereld, voor haar het loslaten van de karakters uit de roman een stuk lastiger was. De angst en de constante onzekerheid, die een rol spelen in de roman, zijn emoties die voor iedereen de afgelopen maanden heel reëel waren.

Bekijk hier de reactie van Maggie O’Farrell.

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen