Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Marjan Slob gastschrijver in Parijs bij honderdste geboortedag van W.F. Hermans

vrijdag 14 mei 2021

Filosofe Marjan Slob gaat drie maanden naar Parijs als gastschrijver voor het honderdste geboortejaar van Willem Frederik Hermans. In parijs schrijft ze een essay geïnspireerd door het gedachtengoed van Hermans. 

Marjan Slob (1964) is essayist en filosoof. Haar laatste boek De lege hemel over eenzaamheid verscheen in oktober 2020. Eerder publiceerde zij ondermeer Hersenbeest. Ze schrijft columns in De Volkskrant. In 2017 was zij de eerste vrouw die de Socrates Wisselbeker voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek won.

Op 1 september is het honderd jaar geleden dat Willem Frederik Hermans in Amsterdam werd geboren. Hij woonde twintig jaar in Parijs. Rond zijn geboortedag verschijnen enkele delen van zijn Volledige Werken en drie aan hem gewijde boeken. Afgelopen voorjaar (maart) is er een oproep gedaan aan Nederlandse schrijvers om met een voorstel voor het te schrijven essay te  komen. Dit programma (WFH-gastschrijverschap) is een initiatief van de Nederlandse ambassade in Frankrijk in samenwerking met het Letterenfonds, NRC, uitgeverij De Bezige Bij en de Franse uitgeverij Gallimard, die werk van Hermans in vertaling heeft uitgebracht.

De jury, bestaande uit Tiziano Perez (Nederlands Letterfonds), Michel Krielaars (NRC), Nicolette Koopman (culturele attaché in Parijs) en Willem Otterspeer (Hermans’ biograaf), moest kiezen uit een groot aantal bijzondere en originele voorstellen van zowel beginnende als gevestigde schrijvers.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden