Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Matthias M.R. Declercq wint met Urk-boek de Confituur Boekhandelsprijs

vrijdag 30 april 2021

Op donderdag 29 april ontving Matthias M.R. Declercq de zesde Confituur Boekhandelsprijs. Zijn boek De ontdekking van Urk werd door het lezerspubliek met een grote meerderheid als winnaar aangewezen. 

Matthias M.R. Declercq (1985) is schrijver en journalist voor onder andere De Morgen en het wielertijdschrift Bahamontes. In 2016 debuteerde hij met De val, waarmee hij tweede werd bij de Debuutprijs 2017. Begin 2021 zal een zesdelige documentaire uitkomen die geïnspireerd is door De val, een verhaal over wielrennen, vriendschap en volwassenwording.

De Confituur Boekhandelsprijs is voor het beste boek uit het Nederlandse taalgebied van het afgelopen jaar. Jaarlijks kiezen de aangesloten boekhandels en hun klanten een beste boek. Het is een prijs zonder geldbedrag. De prijs weerspiegelt de waardering van de aangesloten boekhandels en hun klanten. De prijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt aan Chris de Stoop. 

Een citaat van de recensie op De Leesclub van Alles: “De ontdekking van Urk is het verslag van een Vlaming die een half jaar lang op Urk woonde. Journalist Matthias Declercq werd in 2009 naar het voormalige eiland gestuurd voor een artikel over de moord op een jongen van veertien. Het dorp liet hem niet los en tien jaar later besloot hij om zich er helemaal in te verdiepen, want wat is er toch aan de hand in dat zwaar christelijke dorp waar jongeren zo uit de band springen dat ze het landelijke nieuws halen?”

Klik hier voor de hele recensie.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden