Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Matthijs van Nieuwkerk ontvangt gouden Vriend van het Boek-speldje

Dinsdagavond ontving Matthijs van Nieuwkerk tijdens De Wereld Draait Door het gouden Vriend van het Boek-speldje. Het speldje werd door het DWDD Boekenpanel aan hem overhandigd, met een bijbehorende oorkonde. Op die manier eren Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en het boekenvak Van Nieuwkerk voor zijn inzet om boeken onder de aandacht te brengen. 

In De Wereld Draait Door voerde Van Nieuwkerk bijna dagelijks gesprekken aan de hand van boeken. Ook heeft het programma sinds 2012 het maandelijkse Boekenpanel en het bijbehorende Boek van de Maand. Dat heeft een grote bijdrage geleverd aan het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland, zegt de CPNB in een persbericht. Matthijs van Nieuwkerk is de eerste die zich officieel Vriend van het Boek mag noemen. 

“Het heeft zo ongelooflijk veel voor ons betekend. Namens de CPNB, alle bibliotheekmensen, alle boekenvakkers, de auteurs, hun uitgevers,” zei boekverkoper Grietje Braaksma, die het speldje mocht overhandigen. Van Nieuwkerk ontving van haar een diepe buiging en reageert dankbaar met de woorden: “Ontzettend aardig. Ik stel het zeer op prijs en ik deel het met mijn club, dat is vanzelfsprekend.”

In het persbericht van Stichting CPNB zegt Eveline Aendekerk over Matthijs van Nieuwkerk: “Voor het boekenvak is het een groot gemis dat Matthijs gaat stoppen met DWDD. Zijn liefde voor het boek en zijn onvermoeibare inzet om lezen te bevorderen heeft voor een enorme verandering gezorgd in de Nederlandse leescultuur. (...) Op zijn geheel eigen wijze liet Matthijs de meerwaarde van boeken zien. Ik hoop dat veel presentatoren maar ook andere boegbeelden, zoals sporters, acteurs, politici, influencers en ‘gewone’ lezers, maar ook bedrijven, het stokje van hem overnemen en zijn voorbeeld volgen als Vriend van het Boek!” 

Van Nieuwkerk maakte in februari bekend te stoppen als presentator van De Wereld Draait Door. Daarmee komt ook een einde aan het succesvolle Boekenpanel. Vrijdag is de laatste uitzending van het programma.  

--
Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen