Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi schrijven geschenk voor Poëzieweek 2021

Auteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi schrijven samen het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland 2021 over het thema Samen. De Poëzieweek vindt plaats van donderdag 28 januari tot woensdag 3 februari. Tijdens de Poëzieweek is het geschenk verkrijgbaar in de deelnemende boekhandels. 

Over het thema Samen schrijft de Vlaamse organisatie het Poëziecentrum: “We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen.” 

Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter en publiceerde zeven romans en acht dichtbundels. Zijn dichtbundel Koelkastlicht werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Maud Vanhauwaert was stadsdichter van Antwerpen en schreef daarover in Het stad in mij, dat door Trouw ‘een feest van een boek’ werd genoemd. "Ik voel me vereerd door de opdracht, en kijk ernaar uit om die samen met Rodaan aan te pakken. (...) Net omdat wij op zoveel vlakken verschillen, lijkt het mij spannend om samen met hem rond 'samen' te dansen. Dat kan vonken geven!" zegt Vanhauwaert over de samenwerking. 

De Poëzieweek wordt georganiseerd door verschillende poëziepartners in Vlaanderen en Nederland. Met een bundeling van activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. 

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen