Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Meer dan 170 schrijvers en vertalers aangesloten bij Bazarow

vrijdag 4 september 2020

Datum: 4-9-2020

Afgelopen zomermaanden schreven zich meer dan 170 auteurs en vertalers in bij Bazarow.com. Volgens hoofdredacteur Roeland Dobbelaer een heel mooi startaantal. “We gaan natuurlijk voor de 500, maar de kop is er af.”

Bazarow.com ondersteunt op verschillende manieren de boekensector. Uitgevers hoeven geen hoge inkoopkortingen te accepteren, schrijvers en vertalers ontvangen extra inkomsten. Op termijn worden de boeken via boekhandels uitgeleverd. En natuurlijk schrijft het redactie- en recensieteam elke week tientallen artikelen over bekende en minder bekende boeken van bekende en minder bekende schrijvers en vertalers.

De afgelopen maanden is intensief gewerkt om het netwerk van schrijvers en vertalers tot stand te brengen. Hoofdredacteur Roeland Dobbelaer is erg tevreden over de lijst met deelnemers. “Ja het begint te komen.” Literaire schrijvers en vertalers als Manon Uphoff, Ivo Victoria, Jan van Mersbergen, Désanne van Brederode, Peter Abelsen, Hans Vervoort, Annemarie Vlaming, Manik Sarkar, Martin de Haan, Barbara de Lange en Sjeng Schreijen schreven zich in. Ook veel thriller-, kinderboeken- en young adult-auteurs meldden zich aan, waaronder Marco Kunst, Chinouk Thijssen, Tjeerd Langstraat, Astrid Boonstoppel en Maria Postema.

Opvallend is dat er ook veel schrijvende filosofen en (wetenschaps)journalisten op de lijst staan. Maxim Februari (ook romancier uiteraard), Marjan Slob, Coen Simon, Simon Rozendaal, Bert Keizer, Joke Hermsen, Christian Jongeneel (ook romancier), Jan Bransen, André Klukhuhn en de denker des vaderlands Daan Roovers.

Dobbelaer: “Ik heb filosofie gestudeerd en mijn hele werkzame leven heeft zich voornamelijk in de tijdschriftenwereld afgespeeld, daar ken ik heel veel filosofen (Filosofie Magazine) en journalisten (New Scientist, Technisch Weekblad e.d.) van. Uiteraard heb ik hen benaderd en zo kunnen we daar rekenen op veel steun. Binnen de letteren is ons netwerk nog kleiner. Maar ik hoop dat door publicatie vandaag van onze lijst ook veel meer schrijvers en vertalers van literatuur zich aanmelden.”

Over Bazarow.com
Bazarow is een verkopende boekensite, waar je meer kan doen dan alleen boeken kopen. Bazarow schrijft ook recensies, interviews en publiceert nieuwsberichten. Elke twee weken verschijnt Bazarow Magazine met het laatste nieuws over boeken.
Bazarow wil bovendien er aan bijdragen dat de boekensector levendig en gezond blijft. Een groot deel van de opbrengsten gaat terug naar de sector. In december 2019 maakte Bazarow bekend dat de collega-site Bookaroo op ging in Bazarow.com. 

Over het schrijvers en vertalers programma van Bazarow

Bazarow ondersteunt Nederlandstalige schrijvers en vertalers naar het Nederlands van buitenlandse boeken. Schrijvers en vertalers ontvangen boven op hun royalties een deel van de opbrengsten uit de verkoop via Bazarow van hun boeken. Schrijvers en vertalers moeten zich hiervoor wel inschrijven. Er bestaat ook de mogelijkheid om deze opbrengsten te doneren. Inschrijven kan hier.

Bekijk hier de lijst met deelnemende schrijvers en vertalers.

--

Redactie Bazarow

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden