Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Mensje van Keulen wint J.M.A. Biesheuvelprijs 2020 met ‘Ik moet u echt iets zeggen’

maandag 15 februari 2021

Mensje van Keulen won gisteren de J.M.A. Biesheuvelprijs 2020 met haar bundel Ik moet u echt iets zeggen. Hiermee is Van Keulen de eerste prijswinnaar sinds de naamgever ervan, J.M.A. Biesheuvel, overleed. Andere genomineerden voor deze prijs voor het korte verhaal waren Rob van Essen, met Een man met goede schoenen en Joost de Vries’ Rustig aan tijger. Van Keulen wint hiermee het (geheel gecrowdfunde) bedrag van  € 8.774.

Waar de kwantiteit van inzendingen in coronajaar 2020 achterbleef, was de kwaliteit volgens het juryrapport dit jaar torenhoog. Over de winnende bundel zegt de jury:

Ik moet u echt iets zeggen is een bundel die imponeerde met haar ongekend natuurlijk klinkende dialogen, geraffineerde plots die telkens naar een even verrassende als bevredigende ontknoping toewerken en psychologische schetsen die in een paar nonchalante zinnen een compleet universum suggereren. Een nieuw kroonjuweel in het oeuvre van de koningin van de vorm.”

De jury bestond uit Ionica Smeets (voorzitter), Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten en Ronald Soetaert.

Lees het gehele juryrapport hier

Een man met goede schoenen, Rob van Essen

Rustig aan, tijger, Joost de Vries

--

Daniel Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden