Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Merijn de Boer wint BNG Bank Literatuurprijs

donderdag 29 april 2021

Schrijver Merijn de Boer wint de BNG Bank Literatuurprijs 2020 voor zijn roman De Saamhorigheidsgroep. De BNG Bank Literatuurprijs 2020 is een jaarlijkse literatuurprijs voor nog niet doorgebroken schrijvers, ter waarde van 15.000 euro. De uitslag werd afgelopen woensdag bekendgemaakt via een livestream-uitreiking vanuit Amsterdam. 

Merijn de Boer (1982) is een Nederlandse schrijver. De Boer woont met vrouw en dochter in Jeruzalem. In 2011 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff zijn verhalenbundel Nestvlieders. Een jaar later kreeg hij voor deze verhalenbundel de Lucy B. en C.W. van der Hoogt Prijs 2012 toegekend. De Boer is dit keer voor de derde keer genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs.

In De Saamhorigheidsgroep schrijft Merijn de Boer afwisselend satirisch en meeslepend over een groepje mensen dat de wereld wil verbeteren en over één man die het allemaal niets kan schelen maar voor het eerst in zijn leven verliefd wordt.

De roman wordt door de jury geprezen om de “kluchtige en dan weer ontroerende wijze” waarop De Boer over zijn personages schrijft. “Wat vooral beklijft is de diepe menselijkheid van De Boers proza.”

De BNG Bank Literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend aan een schrijver van onder de veertig, die nog geen grote literatuurprijs gewonnen heeft en nog niet doorgebroken is. Andere genomineerden voor de prijs waren dit jaar Eva Meijer met haar roman De nieuwe rivier van en Martijn Simons voor De Hollandse droom. Martijn Simons ontving de lezersprijs van de BNG Bank. Deze prijs bestaat uit een schrijfresidentie van een maand in het Noord-Hollandse Bergen.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden