Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Met Derksen completeert Michel van Egmond de VI-familie

zaterdag 19 juni 2021

[Lifestyle/Voetbal] De op 28 mei verschenen biografie Derksen van de hand van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, is alweer toe aan zijn tweede druk. Het boek is een logische volgende stap na Van Egmonds andere bestsellers over Veronica Inside-kopstukken René van der Gijp en Wim Kieft. 

Leven in de brouwerij

Het is een understatement om te zeggen dat er altijd leven in de brouwerij is, bij Veronica Inside. Dat komt uitgebreid aan bod in de twee boeken van Michel van Egmond over de voetbaltalkshow: Topshow en Inside. Ze geven een kijkje achter de schermen, waar Johan Derksen naar voren komt als nukkige medewerker die geen mogelijkheid onbenut laat voor oneliners - liefst controversiële. En ontaarden die in een rel, dan gooit hij graag nog wat olie op het vuur. "Ik kom toch niet helemaal uit Grolloo gereden om met meel in de mond te praten?" Het moet de voormalig profvoetballer en hoofdredacteur nagegeven worden dat hij altijd onomwonden zijn mening geeft. Al toont de biografie een andere, zachtere Johan Derksen.

Auto stofzuigen

Wat Johan Derksen ook deelt met Gijp is zijn liefde voor auto's. Gijp heeft er verschillende: voor de boodschappen, de hond en voor lange afstanden. Met zo'n wagenpark voor de deur moet autoverzekeringen vergelijken intussen een koud kunstje zijn voor de Dordtenaar, zeker nadat hij in één van zijn auto's werd aangevallen. Derksen zelf heeft een voorkeur voor SUV's, waar labradoodle Cuby achterin kan springen - diezelfde Cuby die 's nachts tussen Johan en zijn vrouw in komt liggen, de reden dat het stel maar een groter bed heeft aangeschaft. Overigens stofzuigen beide analisten het liefst dagelijks hun auto's. In het 400 pagina's tellende Derksen zijn al met al verrassende kanten van het tv-fenomeen te ontdekken, met gevoel voor ironie opgetekend zoals alleen Michel van Egmond dat kan. Met dit boek hebben liefhebbers hun VI-familie compleet. 

Dwangstoornissen

"Thuis heb ik niet zo'n grote bek", zegt Derksen bijvoorbeeld. Als Nederlands blues-geweten organiseert hij theatertours en een jaarlijks festival. En wat veel kijkers niet weten, is dat zowel hij als zijn collega's Kieft en Gijp dwangstoornissen hebben. Bij Wim Kieft is bijna het gehele boek De Terugkeer daaraan gewijd, in Gijp lezen we hoe de hoofdrolspeler in zijn smetteloze huis alles met militaire precisie rangschikt. Derksen laat zich niet onbetuigd op dat gebied: zijn tienduizenden cd's staan op alfabetische volgorde en al zijn sportboeken als soldaten in het gelid. Wanneer de tv-gids wordt bezorgd met een vouw erin, haalt Derksen een nieuwe. "Daar kan ik niet tegen, een vouw in de tv-gids."

--

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden