Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) bezoekt boekenafhaalloket

donderdag 11 februari 2021

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap haalde gisteren een vooraf besteld boek af bij het geopende afhaalloket van boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag. Sinds 10 februari mogen de boekhandels weer beperkt open door middel van een afhaalloket. De minister hoopt hiermee de boekhandel een hart onder de riem te steken en alle Nederlanders aan te sporen hun boek bij een boekhandel te bestellen.

Minister Van Engelshoven sprak tijdens haar bezoek  met Jeltje de Vries, directeur/eigenaar boekhandel De Vries Van Stockum, Serena Wong, winkelmanager De Vries Van Stockum en met Anne Schroën, directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond (kBb). Boekverkopers zijn blij met deze stap richting openstelling maar hopen dat er snel verdere versoepelingen mogelijk zijn, zodat klanten weer veilig welkom zijn in de boekhandel.

Minister van Engelshoven: "De boekhandels hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. Dat is ontzettend zwaar voor de boekverkopers, maar het heeft ook grote gevolgen voor auteurs en uitgevers die hiermee hun belangrijkste etalage voor nieuwe titels kwijtraken. Ik ben heel blij dat mensen tijdens de lockdown veel meer zijn gaan lezen. Ik steun dan ook van harte de oproep #steunjeboekhandel om boeken te bestellen en af te halen bij je eigen favoriete boekhandel, tot het moment dat we allemaal weer naar binnen mogen."

Anne Schroën (KBb): "We zijn heel blij met deze zichtbare steun van de Minister van OCW voor de Nederlandse boekhandels. De boekhandels worden hard getroffen door de corona-maatregelen. De afgelopen tijd hebben de boekhandels keihard gewerkt om de bestelde boeken te bezorgen. De opening van een loket betekent dat klanten ook zelf kunnen afhalen, maar er gaat niets boven een echt bezoek aan de boekwinkel. Hopelijk is dat heel snel weer mogelijk."

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden