Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

National book awards 2020 uitgereikt!

vrijdag 20 november 2020

Eergisteren zijn de Amerikaanse National Book Awards uitgereikt. De National Book Awards zijn een van de belangrijkste Amerikaanse literaire prijzen. De prijzen zijn voor het eerst toegekend in 1950. De National Book Foundation, waarvan het bestuur uit alle hoeken van het boekenvak komt, reikt de prijs uit.

De prijs voor het beste non-fictie boek ging naar Les Payne en Tamara Payne voor hun boek The Dead Are Arising: The Life of Malcolm X. Dit is een historisch werk die de rol van Malcolm X in de strijd voor gelijke rechten voor Afro-Amerikanen bespreekt.

De prijs voor het beste fictieboek ging naar Charles Yu, voor zijn satire Interior Chinatown. Dit boek vertelt het verhaal van Willis Wu, in de vorm van een screenplay waarin hij de rollen van ‘Generic Asian Man’ en ‘Background Oriental Male’ opneemt, maar eigenlijk graag ‘Kung Fu Guy’ zou willen spelen.

In de categorie ‘poëzie’ ging de prijs naar DMZ Colony van Don Mee Choi, een bundel die geïnspireerd is door de postkoloniale geschiedenis van Korea, en hierdoor verloren stemmen terugbrengt in het culturele geheugen.

De prijs voor het beste vertaalde werk ging naar het boek Tokyo Ueno Station van de Japanse auteur Yu Miri en vertaald door Morgan Giles. Dit is een historische roman over een dakloze geest die de treinstations van Tokyo plaagt.

Als laatste ging de prijs in de categorie ‘Young people’s literature’ naar het boek King and the Dragonflies van Kacen Callender, een boek over een zwarte jongen die rouwt om het verlies van zijn broer en tegelijkertijd worstelt met het uit de kast komen.

--

Door Isolde Kors

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden