Nicci French thriller wordt Nederlandse film

Het geheugenspel van Engels schrijversduo Nicci French wordt verfilmd in het Nederlands. Lex Passchier, scenarist van onder andere Baantjer en Gooische Vrouwen, schrijft het script. Nadat de film in de bioscoop is geweest zal hij ook als driedelige serie op de televisie verschijnen. De cast, de regisseur en de verschijningsdatum van de film zijn nog niet bekend.
Het origineel genaamd The Memory Game speelt zich af in Engeland, voor de verfilming worden de gebeurtenissen naar een Nederlandse situatie verplaatst. Volgens producent Gert-Jan van Dalen is dat geen probleem, hij zei tegen NU.nl: "Hoewel de boeken van Nicci French in het Verenigd Koninkrijk gesitueerd zijn, zijn de personages en de dramatische gebeurtenissen dermate universeel dat de psychologische spanning, die zo kenmerkend is voor de boeken, ook in een Nederlandse situatie volledig overeind zal blijven." Het boek draait om de moord van een zestienjarig meisje, haar lichaam duikt op na een jarenlange verdwijning.
Het succesvolle auteursduo Sean French en Nicci Gerrard hebben al tientallen bloedstollende thrillers op hun naam. Met name ook in Nederland en België zijn hun boeken al jaren razend populair. De Nederlandse filmproducent EndemolShine Scripted en distributeur Dutch Filmworks hopen op een langlopende samenwerking met het schrijverskoppel.  


--
Door Remus Thijssen

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden