Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Nieuw boekenprogramma VPRO met Ruth Joos en Wilfried de Jong

vrijdag 12 februari 2021

Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe VPRO boekenprogramma Brommer op zee waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. De programmatitel verwijst naar het bekende verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel. Online gaat Brommer op zee verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Radiopresentatrice Ruth Joos is in Vlaanderen al jaren toonaangevend in haar interviews met schrijvers uit binnen- en buitenland. Ze had een eigen cultuurmagazine, is veelgevraagd op literaire festivals en presenteert om de week De ochtend, het dagelijkse, journalistieke ochtendprogramma van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) op Radio 1.

Wilfried de Jong presenteerde al verschillende televisieprogramma’s voor de VPRO waaronder Pakhuis De Jong, Holland Sport en Fotostudio De Jong. Hij was drie jaar de interviewer bij Zomergasten en is één van de vaste presentatoren van Met het oog op morgen. Wilfried schrijft boeken (fictie/non-fictie) en heeft een wekelijkse column in de NRC.

Eindredacteur Jikke Wechgelaer spreekt al lovend over de twee presentatoren: "Wilfried de Jong is een begenadigde en originele interviewer met een grote liefde voor boeken.",Ruth Joos maakte vele cultuurprogramma’s in Vlaanderen en is een doorgewinterde boekenkenner en lezer. Er hangt een bijzondere chemie tussen die twee. Ze kennen elkaar al langer en zijn goed op elkaar ingespeeld. De liefde voor boeken spat er vanaf."

Brommer op zee is vanaf zondag 18 april om 20.00 uur te zien op Canvas en om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2. Ruth Joos blijft De ochtend presenteren op Radio 1.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden