Nina Polak wint de Inktaap 2020 met Gebrek is een groot woord

De Inktaap is dé literatuurprijs voor jongeren, dit jaar gaat hij naar Nina Polak. Ieder jaar lezen schooljury’s door heel Nederland de winnaars van de Libris Literatuurprijs, de BNG bankprijs en de Bookspot Literatuurprijs, en kiezen ze hun favoriet. De competitie dit jaar bestond uit De goede zoon van Rob van Essen en De heilige Rita van Tommy Wieringa en het winnende boek.

Gebrek is een groot woord van Nina Polak gaat over de dertigjarig Skip, die na zeven jaar werken op zee terugkeert naar Amsterdam. Een selectie uit de juryrapporten luidt als volgt:   

  • “Nina Polak geeft je als buitenstaander het gevoel dat je er toch een beetje bij hoort, dat je onderdeel van de familie bent. Daarom is zij volgens ons de terechte winnaar van de drie. Welkom in onze Inktaapfamilie Nina Polak!”
  • “Een intrigerend boek over Skip die worstelt met de voortdurende tweestrijd tussen vrijheid en geborgenheid. Haar plaats vinden, zonder daarop vastgepind te worden.”

In totaal telt de jury van de Inktaap 1.187 leden. De prijs voor het beste juryrapport ging naar het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. In plaats van een feestelijke uitreiking in de Doelen te Rotterdam is De Inktaap podcast in het leven geroepen. Op de site van de Inktaap kan je interviews met de drie genomineerde auteurs en deelnemende leerlingen terugluisteren.

--
Door Remus Thijssen

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden