Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Nog zes dagen te gaan voor project ‘Rotterdam Stripstad’

maandag 4 oktober 2021

Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad is een crowdfunding project met als doel om de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland te catalogiseren en daarmee meer belangstelling voor de Nederlandse strip te wekken. Er is in bijzonder aandacht voor de manieren waarop de stad Rotterdam figureert in de stripkunst, de zogeheten negende kunst. In totaal is tienduizend euro nodig om een fysieke publicatie van Rotterdam Stripstad mogelijk te maken. Nog tot aankomende zondag is dit mogelijk.

Naast strips die zich afspelen in de stad Rotterdam is er ook aandacht voor de striptekenaars van Rotterdam. Voorbeelden zijn Marten Toonder, Jan Kruis, Dick Bruynesteyn en Hanco Kolk. Daarnaast bevat Rotterdam Stripstad uniek materiaal van onder andere Fred Julsing en Henk Kuijpers, en zestien interviews met hedendaagse striptekenaars afkomstig uit Amsterdam.

Samen met het verleden is er ook aandacht voor de toekomst van de Rotterdamse stripkunst. Speciaal voor dit boek zijn vier jonge stripmakers - Miel vanderpitte, Sterric, Valentijn Hamel en Marloes de Vries - gevraagd om een eigen strip te tekenen, met hun eigen visie op de stad.

De initiatiefnemers van het project zijn de artdirector en samensteller Theo Seesing names Cross Comix, de schrijver Sander Grip en de striptekenaar Robert van der Kroft. Rotterdam Stripstad is 180 pagina’s dik, een hardcover van het formaat 23x33 cm en bevat twee uitklapbladen: een stadskaart met alle striplocaties en een fold-out met 128 Rotterdamse stripkunstenaars.

Op het moment van schrijven is al 9200 euro van de benodigde tienduizend gedoneerd. Klik hier om ook te doneren, zodat het doel behaald kan worden.

Bij een donatie vanaf dertig euro ontvang je een gratis gesigneerd exemplaar van Rotterdam Stripstad. Vanaf zestig euro komt hier een tweede boek om weg te geven bij, terwijl vanaf vijfenzeventig euro de donateur een enkel exemplaar en een glicee druk prent naar keuze ontvangt. Naar verwachting is de levertijd rond december 2021.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden