Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Online boekenwinkel YouBeDo bestaat 15 jaar

dinsdag 21 december 2021

In 2007 ontstond de online boekenwinkel YouBeDo. Dit is een website waarbij 12% van het aankoopbedrag voor een boek door de website aan een goed doel naar keuze gedoneerd wordt. Dit initiatief is het resultaat van de oprichters Michael van Loenen en Bert van Ingen die gefrustreerd waren door het gebrek aan balans in de wereld wat betreft de welvaart. Hiervoor hielden de oprichters het economische systeem verantwoordelijk. Hun oplossing is een herverdeling van de geldstromen, zodat de mensen die het geld het meest nodig hebben het ook ontvangen.

Ondertussen is in 15 jaar een bedrag van 570.850 euro gedoneerd aan verschillende goede doelen. KidsRights heeft het meeste geld ontvangen, in totaal meer dan 60.000 euro, maar veel andere goede doelen zoals de Stichting voor vluchteling-Studenten UAF, VoorleesExpress en KiKa ontvingen ook meer dan 10.000 euro aan ondersteuning. Het huidige opgehaalde bedrag kan hier je hier bekijken.

De website heeft ook een zogeheten Goede Doelen top 3, waar drie liefdadigheidsprojecten in de schijnwerpers staan om klanten ervan te overtuigen die projecten te ondersteunen. De huidige projecten in de top 3 zijn 100weeks, Drive against Malaria en Stichting Hartekind.

Aanvankelijk verkocht YouBeDo alleen aan particulieren, maar vanaf 2015 heeft de website uitgebreid naar de zakelijke markt, waar de website zich nu voornamelijk op richt. Vanuit deze markt haalt de website tegenwoordig ook het overgrote deel van de inkomsten.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden