Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Oplage Boekenweekgeschenk met 6% gestegen

dinsdag 18 mei 2021

Het boekenweekgeschenk is een jaarlijkse uitgave in het kader van de Nederlandstalige Boekenweek. Het wordt tijdens de week door boekhandels in Nederland gratis aangeboden aan klanten die tijdens die week voor een zeker bedrag boeken aanschaffen. Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk 2021 en Roxane van Iperen het essay. Roxane van Iperen bij CPNB: 'Ik vind het een geweldige eer het Boekenweekessay te schrijven en om in het voetspoor van literaire grootheden als Komrij, Dorrestein en Palmen het boekenvak en de literatuur te mogen vertegenwoordigen.’ 

De oplage van het Boekenweekgeschenk 2021 is 627.650 exemplaren. Dit is 6% meer dan de oplage van het Boekenweekgeschenk in 2020. De oplage van het Boekenweekessay is ook gestegen ten opzichte van afgelopen jaar namelijk met 3.7% meldt boekblad.

Het lijkt erop dat er in het bestelproces voor de Boekenweek geen duidelijke corona-impact is te zien. CPNB: “De genoemde oplage betreft uitsluitend het aantal exemplaren voor de Nederlandse boekhandel. Daarnaast gaan nog 13.700 exemplaren naar Vlaanderen. De oplage van de Friese vertaling is 2.260 exemplaren. Van het Boekenweekessay De genocide fax van Roxane van Iperen zijn 70.141 exemplaren voor Nederland en 1.630 exemplaren voor Vlaanderen besteld.” In De genocide fax vertelt Van Iperen op het relaas van een man die machteloos moet toezien hoe een van de wreedste conflicten van de 20e eeuw zich voor zijn ogen ontvouwt. Daarbij houdt ze niet alleen zichzelf een spiegel voor, maar ook de lezer. Het boek van Bervoets (Wat wij zagen) gaat over Kayleigh die voor een online platform gruwelijke filmpjes, fake news en bedreigingen moet verwijderen. Het is een verhaal over “wie of wat ons wereldbeeld bepaalt”.

Behalve het boek van Bervoets biedt de CPNB dit jaar ook de Boekenweekgeschenken van de afgelopen twintig jaar opnieuw aan. Dit epub-bestand voor de e-reader is gratis te verkrijgen. Hiermee vieren CPNB en NS dat de treinvervoerder twintig jaar hoofdsponsor is. 

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden