Oplossingen voor lezers in quarantaine

Door het hele land zijn bibliotheken begonnen met bezorg- en afhaalservices. Juist nu iedereen noodgedwongen thuis zit is er veel vraag naar boeken, en de bibliotheken willen hun leden niet teleurstellen met gesloten deuren. Behalve bibliotheken hebben grote apps voor luisterboeken en ebooks ook aardige acties om het thuiszitters over de hele wereld aangenamer te maken. 

Sommigen zijn boeken aan huis gaan bezorgen, zoals de bibliotheek IJmond Noord en bibliotheek Oostland, anderen hebben een afhaalservice, zoals Drachten en Assen. In Assen hoeven mensen voorlopig ook niet hun geleende boeken terug te brengen als ze niet naar buiten durven. Ook zijn veel bibliotheken hun online beschikbare diensten aan het uitbreiden. FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad bijvoorbeeld heeft 100 extra luisterboeken toegevoegd aan hun Luisterbieb. Bibliotheek Oost-achterhoek en Drachten hebben het mogelijk gemaakt om via de website kinderen lid te maken, die kunnen nu gratis gebruikmaken van de online collectie en van het programma Yoleo, voor kinderen die nog niet zo vlot lezen. Als je nou geen raad weet met websites en computers dan kan je meestal de bibliotheek wel even bellen, hun personeel zal je ongetwijfeld verder kunnen helpen.

Grote boekenapps zoals Scribd en Audible dragen op hun eigen manier steentje bij aan het dragelijk maken van de quarantaine. Scribd is een online database van miljoenen ebooks en audiobooks en de komende maand is hun volledige verzameling gratis. Audible is een vergelijkbare service die zich met name op de audiobooks richt, zij hebben een selectie van kinderboeken gemaakt die nu gratis te beluisteren is vanaf hun website. 

Genoeg oplossingen om veilig je quarantaine door te brengen dus. Veel lees- en luisterplezier!

--
Door Remus Thijssen

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden