Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Overzicht nieuwe boekenprogramma's, afl. 10-12-2021

vrijdag 10 december 2021

Vanaf heden een nieuwe rubriek op Bazarow.com/DLVA: om de vrijdag brengen we voortaan de leukste/interessantste programma’s over boeken van de laatste weken

De Nieuwe Contrabas

Elke week nemen schrijver en dichter Crétien Breukers en journalist en schrijver Hans van Willegenburg het laatste literaire nieuws door en bespreken ze diverse boeken. 

Aflevering 41 van 6-12-2021: Onder andere over Rob van Essen die Vestdijks roman De koperen tuin las en een bespreking van Deuntje van de Guatemalteekse schrijver Eduardo Halfon. 

Boomer & Millenial

In Boomer & Millennial bespreken Istvan Kops en Paula Heeger de boeken die ze lezen - van Nederlandse literatuur en verhalenbundels tot dystopische boeken.

Aflevering van 19-11-2021: In deze aflevering bespreken Istvan en Paula Miniapolis van Rob van Essen. Hoe is deze roman te plaatsen in het universum van Van Essen? Ook hebben we het over Crossing Border, hoe je nu eigenlijk een auteur interviewt (spoiler: zorgen dat het publiek niet in slaap valt...), leesclubs en fysieke boeken vs. de e-reader. 

Brommer op Zee

In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Aflevering van 5-12-2021: Auke Hulst (1975) praat over zijn roman De Mitsukoshi Troostbaby Company. Een persoonlijk boek, waarin de hoofdpersoon Auke van der Hulst in het jaar 2032 kampt met de verwerking van een afgebroken zwangerschap. Fotograaf Robin de Puy (1986) vertelt over haar nieuwe fotoboek Down by the Water. En Manon Uphoff introduceerde in de boekenclub van Brommer op Zee haar boek Vallen is als vliegen. Het boek is een aangrijpende getuigenis van een ingewikkeld en gruwzaam verleden dat ook momenten van grote schoonheid en kracht kent. In december is het boek gratis te lezen via de Brommer op zee-app, daar gaan we ook met elkaar en Uphoff in gesprek.

Boeken FM

In samenwerking met uitgeverij Das Mag verzorgt De Groene een literaire podcast: Boeken FM. Ellen Deckwitz en Joost de Vries bespreken onder leiding van Charlotte Remarque een actueel, relevant of gewoon ijzersterk boek.

Aflevering 15 van 8-12-2021: Over Tove Ditlevsen en haar De Kopenhagen Trilogie
Vorige week verscheen ze nog in de eindejaars 10-beste-boekenlijst van The New York Times: Tove Ditlevsen met haar Kopenhagen Trilogie. Nog niet zo lang geleden was dit voor veel Nederlanders een totaal exotische naam – in tegenstelling tot haar faam in Denemarken, waar Ditlevsen een Annie M.G. Smidt-status heeft en ze poppen van haar maken als nationale trots. Met Kindertijd, Jeugd en Afhankelijkheid oogstte ze gigantisch veel lof, in het buitenland en hier. Deze week schuift Marja Pruis aan om over haar te vertellen. Hoe plaatsen we Ditlevsen in de Deense letteren? 

DLVAlive online 

Filosoof en hoofdredacteur van Bazarow/De Leesclub van Alles Roeland Dobbelaer praat elke maand met een schrijver over een recent verschenen boek.

Aflevering van 22-11-2021: Anne-May Wachters van Der Grinten over haar boek De erfenis van Pilatus. Een gesprek over het ontstaan van antisemitisme, over onverdraagzaamheid en de moeilijkheid van mensen om ‘de ander’ te accepteren. Ook kwam de nieuwe Bijbelvertaling van 2021 ter sprake, een grote achteruitgang volgens Wachters-van der Grinten. In de Bijbelvertaling van 2004 kregen de Bijbelonderdelen een inleiding waarbij, zij het heel voorzichtig, werd aangegeven dat de ruzies tussen christenen en joden plaatsvonden in de tijd van de auteurs. Die is bij de editie van 2021 jammer genoeg weggelaten. Een stap terug in de tijd.

Kinderen

Bij de Waanzinnige Podcast vertelt Angelly (8) over Vlo en Stiekel. Vlo is niet zo dapper, best wel klein, en zijn leven is niet echt denderend. Totdat er een nieuwe leerling in zijn klas komt: een piepklein meisje in kleurrijke kleren: Stiekel. En Stiekel durft alles.  

--

Redactie Bazarow

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden