Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Papieren helden: Wasklassiekers

maandag 6 december 2021

De decembereditie 2021 van Papieren helden is verschenen. Deze editie heet Wasklassiekers en bevat verhalen geschreven over ‘toen’, onder andere van Valérie Bongaarts, Christine Bax, Derk Fangman en Boris Rousseeuw. Wasklassiekers telt tien nieuwe verhalen geschreven speciaal voor deze editie.

De bijsluiter voor Wasklassiekers luidt als volgt:

“Vroeger ligt verder dan eerst, vloeit niet meer over in vandaag, is van een grote onvoorstelbaarheid geworden. Dikke punt erachter, streep eronder, wand ertussen, licht uit, deur dicht. Niemand zal ‘toen’ nog begrijpen. Niemand kan terug.

Geen aanknopingspunt. Wat was is nu extreem verleden tijd.

Op vakantie met de caravan. Water pompte je (zonder handen) met een voetpedaal omhoog. Je had een jerrycan. Daarin hing je een tuinslang. Die tuinslang zag aan de binnenkant groen. Achter je butagaslampjes stopte je asbest plaatjes. Je at zwart verkoold ijs, diepgevroren inktvisringen, modern was chips in plaats van aardappelen.

Mooie tijden. Daar zat een vloeiende lijn in. Misschien zou zelfs alles beter worden.

Wie redt ons nu? Ik ken iemand die de pui uit de voorkant van zijn huis reed.”

Klik hier voor alle verhalen van Wasklassiekers.

Papieren helden is een digitaal tijdschrift waarop maandelijks een serie nieuwe verhalen “die er nu toe doen op de een of andere rare manier” wordt uitgebracht. Het doel van Papieren helden is om schrijvers goed te betalen voor hun werk en daarmee hen in staat te stellen om meer te kunnen schrijven.

Klik hier om lid te worden van papieren helden en alle verhalen te ontgrendelen. Een lidmaatschap kost niet meer dan 10 euro per maand.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden