Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

P.C. Hooftprijs 2020 naar Maxim Februari

vrijdag 18 september 2020

Datum 18-9-2020

Gisteravond werd de P.C. Hooft-prijs 2020 uitgereikt aan filosoof, schrijver en NRC columnist Maxim Februari. De P.C. Hooft-prijs is een prijs die vanaf 1947 wordt uitgereikt, afwisselend voor proza, essay en poëzie. Bij de prijs zit een geldbedrag van 60.000 euro. Dit jaar werd de prijs uitgereikt voor beschouwend proza. 

Maxim Februari is bekend van de boeken Klont en De maakbare man, notities over transseksualiteit. “Vandaag ben ik dankbaar voor alles tegelijk. Dankbaar voor schrijven en leven. Dankbaar dat literatuur iets is tussen mensen, dat het literaire werk van zoveel beminde schrijvers in mijn hoofd gist, schift en borrelt, dat mijn werk op zijn beurt in het hoofd van een enkeling rot en schimmelt, dat we elkaar allemaal lezen, voeden en bemesten,” aldus Februari tijdens de prijsuitreiking.

De jury prees Februari om de wijze waarop zijn proza ‘een effectieve dam tegen eenduidigheid, stelligheid en onwrikbaar gelijk’ opwerpt.

Aanvankelijk zou de prijs al in mei overhandigd worden, maar vanwege corona moest de feestelijke uitreiking wachten. Een video van de uitreiking is terug te zien op de website van literatuurmuseum.

--

Door Isolde Kors

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen