Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

P.C. Hooftprijs naar dichter Alfred Schaffer

donderdag 17 december 2020

Alfred Schaffer is de winnaar van de P.C. Hooftprijs voor de letterkunde van dit jaar. De P.C. Hooftprijs voor de letterkunde is een van de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijzen. Hij ontvangt hiervoor een geldbedrag van 60.000 euro. Met zijn 47 jaar behoort Schaffer tot de jongsten die de P.C. Hooftprijs wonnen.

De jury prijst hem als “een dichter die zonder met de modes mee te waaien midden in deze tijd staat.” Dat uit zich in zijn “neus voor moderne communicatievormen, maar vooral ook in de oprechte betrokkenheid met de wereld die uit zijn verzen spreekt. [...] Schaffers gedichten laten zich in eerste instantie vaak lezen als willekeurige passages uit een oneindige stroom observaties - maar die willekeur is schijn. Zijn poëzie omvat zeer precies gekozen momentopnames, met zinnen die ogen alsof er een scalpel aan te pas is gekomen."

Schaffer publiceerde tien bundels, waarvan zijn laatste bundel Wie was ik in het afgelopen jaar verscheen. De prijsuitreiking is in mei 2021 in Den Haag. Het is nog niet duidelijk hoe de plechtigheid zal plaatsvinden.

--

Door Isolde Kors

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden