Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Penguin: pandemie zorgt voor stijging in verkoop van dikke klassiekers

woensdag 4 november 2020

Dat de corona crisis leidde tot een toename in boekverkoop was al een tijd duidelijk. De engelstalige uitgeverij Penguin werpt een blik op welke boeken er dan meer gelezen worden in de pandemie. Volgens de uitgeverij is er een grote stijging in de verkoop van dikke klassiekers zoals Don Quichote van Miguel de Cervantes, en Tolstojs Oorlog en vrede en Anna Karenina.

De grootste toename in verkoop was voor Oorlog en vrede. Dit boek heeft 1440 pagina’s in de Penguin Classics editie. Volgens Penguin is de verkoop van het boek in het Verenigd Koninkrijk gestegen met 69%. Ook andere dikke klassiekers zoals Don Quichote (1056 pagina’s, 53% toegenomen), Anna Karenina (865 pagina’s, 52% toegenomen), George Eliot’s Middlemarch (880 pagina’s, 40% toegenomen) en Misdaad en straf van Dostojevski (720 pagina’s 35% toegenomen) zijn een stuk vaker verkocht. 

Penguin Classics hoofd editeur Jess Harrison: “We dachten dat er een toename zou zijn in misdaad of komische boeken, maar in plaats hiervan leidde de lockdown er blijkbaar toe dat men de grote literaire werken ging lezen. Het gaat om boeken die mensen misschien altijd al wilden lezen, maar tot nu nooit de tijd voor hadden om aan te beginnen”. Dit blijkt ook uit initiatieven als #TolstoyTogether, waar een groep mensen onder leiding van auteur Yiyun Li samen War and Peace lazen. De auteur gaf de opdracht om over 86 dagen iedere dag 10-15 pagina’s te lezen.

--

Door Isolde Kors

Lees ook het artikel van The Guardian

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen