Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Pfeijffer en Rijneveld gekozen als Boekenweekauteurs

vrijdag 17 september 2021

Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld zijn de Boekenweekauteurs voor de Boekenweek van 2022. Pfeijffer schrijft het Boekenweekgeschenk, Rijneveld het essay, zo is gisteren bekendgemaakt. Volgend jaar is het thema ‘de eerste liefde’.

Pfeijffer is een Nederlands dichter, schrijver en classicus, het best bekend van zijn romans La Superba en Grand Hotel Europa. La Superba won de Libris Literatuurprijs in 2014. Ook stond hij in 2018 en 2019 op de shortlist voor dezelfde prijs, met Grand Hotel Europa in 2019.

Marieke Lucas Rijneveld is evengoed een Nederlandse dichter en schrijver. Als eerste Nederlandse schrijver won Rijneveld de International Booker Prize met de roman De avond is ongemak, naar het Engels vertaald door Michele Hutchinson. Verder is Rijneveld ook tweemaal voor de Libris Literatuurprijs genomineerd.

Het Boekenweekgeschenk is gratis inbegrepen bij de aankoop van een Nederlandstalig boek van 15 euro of meer. Het boekenweekessay kost 3,75 euro. De Boekenweek 2020 begint op 5 maart en duurt tot 13 maart 2022.

Hier is meer informatie over de auteurs en het thema van 2022 te vinden. 

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden