Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Prachtige kennismaking met Tolstoj

vrijdag 11 september 2020

Datum: 11-9-2020

Literatuur. Het doodmeppen van een vlieg, banaler kan de openingspassage van een wereldoeuvre nauwelijks zijn. In de openingsscène van Lev Tolstojs Jeugdherinneringen gaat de huisonderwijzer van de jonge Nikolaj Irtenjev de vliegen te lijf die boven het hoofd van zijn slapende pupil zwermen. In de ruim 450 pagina’s die volgen groeit de lezer samen op met de tienjarige Nikolaj, een knaap van adellijke komaf en zeer ontvankelijk voor alles wat er in zichzelf en de wereld rondom hem omgaat.

Het boek – eigenlijk een trilogie – waarvan het eerste deel Kindertijd verscheen in 1852, gevolgd door Jongelingsjaren (1854) en Studentenjaren (1857) is door Prometheus uitgegeven in een vertaling van Arthur Langeveld, die eerder zijn sporen verdiende als vertaler van onder andere Gogol en Dostojevski. 

Volgens recensent Gaëtan Regniers is Tolstojs "Jeugdherinneringen een ontdekking van het ontluikend talent dat de wereldliteratuur enkele klassiekers zou opleveren."

En Jan Koster voegt toe: "Jeugdherinneringen is een prachtige kennismaking met Tolstoj en doet enorm uitzien naar ander, bekender werk van hem!"

Lees hier beide recensies. 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen