Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Prijs Beste Boek voor Jongeren gewonnen door Confrontaties

dinsdag 14 september 2021

Gisteren is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren bekendgemaakt. De prijs is gewonnen door Simone Atangana Bekono voor haar boek Confrontaties.

Confrontaties gaat over de ik-verteller Salomé Atabong, die een maand lang opgesloten zit in een jeugddetentiecentrum vanwege het mishandelen van twee van haar klasgenoten. Dit gebeurde echter omdat deze klasgenoten haar discrimineerden en kleineerden. Het boek behandelt de vraag bij wie werkelijk de schuld ligt. Ook komt aan de orde hoe racisme zich al op jonge leeftijd kan manifesteren.

Volgens De Leesclub van Alles recensent Dietske Geerlings laat Confrontaties “op een indringende manier zien hoe zich stukje bij beetje een drama voltrekt in het leven van de zestienjarige Salomé” en raadt het boek aan om in de klas te lezen en bespreken.

De volgende boeken waren kanshebbers:
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Gerwin van der Werf - Strovuur
Ap Dijksterhuis - Bart
Splinter Chabot - Confettiregen
Dieuwertje Heuvelings - Auxiety

De winnaar voor het beste vertaalde boek voor jongeren wordt aankomende vrijdag bekendgemaakt. Op dezelfde dag begint de Boekenweek van Jongeren. Als onderdeel daarvan komt elk jaar de geschenkbundel 3PAK uit, waarin korte verhalen van drie auteurs samengebracht worden. Klik hier om alvast te luisteren naar fragmenten uit 3PAK.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden