Prijs Beste Groninger Boek 2020 uitgereikt 

De tweedelige prijs voor het beste Groninger boek is dit jaar uitgereikt aan Anjet Daanje en Martin Hillenga. De Groningse literaire stichting Noordwoord bekroont ieder jaar één beste roman een een beste non-fictie boek uit Groningen.
Anjet Daanje kreeg de prijs voor De Herinnerde Soldaat, een roman over een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog die met geheugenverlies achter de frontlinies gevonden wordt. Zijn echtgenote van voor de oorlog herkent hij niet, maar toch neemt ze hem in huis. Klik hier voor de recensie op Bazarow.com.
Martin Hillenga kreeg de prijs voor zijn samenstelling van 101 artikelen over typisch Groningse zaken. De bundel heet Wadapatja, Gronings voor “Wat apart ja”, iets dat zelfs de Groningse lezer geregeld zal denken. Het boek is rijk geïllustreerd, een aanrader voor iedereen met een interesse in regionale cultuur.

De winnaars namen een oorkonde en een bos bloemen aan de deur in ontvangst. Daarnaast is een kort werkverblijf in de monumentale villa Oosterhouw in Leens ook deel van de prijs.

--
Door Remus Thijssen

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden