Prijs de Poëzie maakt winnaars Gedichtenwedstrijd bekend

De organisatie van Prijs de Poëzie maakte zaterdag 21 maart de winnaars van De Gedichtenwedstrijd bekend. Juryvoorzitter Tsead Bruinja presenteerde de uitreiking in een video, waarin aan de winnaars van de eerste, tweede en derde plaats prijzen werden uitgereikt. De prijsuitreiking zou eigenlijk afgelopen zaterdag in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege de corona-maatregelen. De Vlaamse dichter Yannick van Puymbroeck won de eerste prijs met zijn gedicht De American Supremacy Dream dromen.

Over het werk van Yannick Van Puymbroeck zegt de jury: “De dichter durft in De American Supremacy Dream dromen stevig buiten de lijntjes te kleuren op het gebied van de taal. (...) Het ondergraven van het eigen doel, het heen en weer zwalken tussen flauwiteiten en maatschappijkritiek en de behendigheid in de taal zorgden ervoor dat wij De American Supremacy Dream dromen graag bekronen met de eerste prijs.”

De tweede prijs ging naar Jorrit-Pieter van der Heide, met het gedicht De broer. De derde prijs ging naar Alexander van der Weide, die het gedicht Richtlijnen voor de koolstofdioxide-uitstoot tot 2030 schreef. De honderd beste gedichten van De Gedichtenwedstrijd zijn gebundeld in Een geluk als nieuwe wijn geschonken, dat binnenkort verschijnt.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden