Voor 23:00 besteld, overmorgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Prijsuitreiking nieuwe Poëzieprijs De Johnny

maandag 25 oktober 2021

De eerste uitreiking van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie, vindt plaats op vrijdag 12 november. De prijs is vernoemd naar Johnny van Doorn (1944-1991), een Nederlandse dichter, schrijver en voordrachtskunstenaar. De genomineerden voor De Johnny 2021 zijn dichter Ellen Deckwitz, spoken word-dichter Babs Gons en dichter Rodaan Al Galidi. Tijdens de uitreiking treden de drie genomineerden op. De winnaar ontvangt een geldprijs 10.000 euro en de Johnny van Doorntrofee.

De jury bestaat uit dichter Babeth Fonchie, Poetryslam-kampioen Erik Jan Harmens, spoken-word artiest Onias Landveld, journalist en literatuurcriticus Dieuwertje Mertens en Yannick Moyson, organisator van open podia. Aangezien dit de eerste uitreiking van De Johnny is, heeft de jury ervoor gekozen om drie dichters te nomineren die momenteel in de belangstelling staan. Zo hoopt de jury ook dat de drie kandidaten, onder meer dankzij de prijs, verder in de belangstelling komen te staan.

Een gedeelte van de geldprijs, tweeduizend euro , is bestemd voor een opkomend podiumdichter naar keuze van de winnaar. Op deze wijze draagt De Johnny bij aan het ondersteunen van nieuwe dichters. De gekozen talenten zijn Jasper Albinus, gekozen door Ellen Deckwitz; Veronique Efomi, gekozen door Babs Gons; Ildikó Snijders, gekozen door Rodaan Al Galidi.

De Johnny is een initiatief van de Poëzieclub, een stichting met als doel om poëzie breed aandacht te geven. De uitreiking vindt plaats in Het Posttheater om 19:30. Kaartjes kosten 8 euro en kunnen hier aangeschaft worden.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden