Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Quay Street Productions koopt filmrechten van het Boekenweekgeschenk 2021

vrijdag 25 juni 2021

Het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets blijft een succes. Onlangs maakte Quay Street Productions bekend dat zij de filmrechten van het boek heeft gekocht. Vijf andere productiebedrijven streden ook om de filmrechten, maar de keuze viel uiteindelijk op Quay Street Productions. 

Quay Street Productions is een Brits productiebedrijf, opgericht in 2021 door producent Nicola Shindler. Shindler werkte eerder aan Russel T. Davies’ It’s A Sin, Harlan Cobans The Five, Safe en The Stranger, en series zoals Queer as folk en Years and Years. Het doel van Quay Street Productions is om films en series te maken die prikkelend, provocatief en uitdagend zijn. Het thema van Wat wij zagen past dan ook goed bij het Britse productiehuis. 

Ook zijn de vertaalrechten nu verkocht aan Zweden en Rusland. De teller van het aantal landen met vertaalrechten komt hiermee op negen, het hoogste aantal ooit voor een Boekenweekgeschenk. 

Wil je meer lezen over het Boekenweekgeschenk 2021? Klik hier voor een eerder nieuwsbericht over de vertaalrechten en klik hier voor een bespreking door Nico Voskuil. 

--

Richtje Scholtmeijer 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden