Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Radetzkymars van Joseph Roth op het toneel

donderdag 29 juli 2021

Van 23 juli tot en met 8 augustus is de 24e editie van Theater Aan Zee (TAZ). TAZ is een meerdaags theater- en muziekfestival in Oostende in België. Tijdens dit festival kun je op meerdere locaties genieten van podiumkunsten, muziek en literatuur. 

Eén van de toneelstukken die tijdens TAZ wordt vertoond, is een bewerking van de roman Radetzkymars van Joseph Roth. Roths boek uit 1932 gaat over Carl Joseph Trotta, kleinzoon van een luitenant die tijdens de Slag bij Solferino het leven van de keizer redde. Het beeld van de held, zijn dode grootvader, hangt als een schaduw over zijn bestaan. Roth legt in het boek de schijnwereld van het garnizoensleven bloot en levert felle kritiek op het Oostenrijk-Hongaarse keizerrijk. 

De roman is door Els Snick, voorzitter van het Joseph Roth genootschap, vertaald en bewerkt tot een stuk voor vier lezers en veertien muzikanten. Dit stuk zal in Oostende worden opgevoerd door Geert Mak, journalist en schrijver, en zijn vrouw Mietsie Ruiters, Lize Spit, Belgische schrijver, bekend van onder andere Het smelt en haar geliefde Rob van Essen, Nederlandse schrijver, vertaler en recensent. Van Essen won de Libris Literatuur Prijs met zijn roman De goede zoon en de J.M.A. voor zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen

Via deze site kun je kaartjes voor Radetzkymars bestellen, ook kun je er de rest van het programma van Theater Aan Zee vinden. 

-- 

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden