Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Ramsey Nasr schrijft het Poëziegeschenk van de Poëzieweek 2022

donderdag 15 juli 2021

Ieder jaar organiseren het Poëziecentrum, poëzietijdschrift Awater en de Poëzieclub samen de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Komend jaar is de Poëzieweek van donderdag 27 januari 2022 tot 2 februari 2022. Tijdens deze week komt er ook ieder jaar een poëziegeschenk uit, die komende editie Ramsey Nasr komend jaar schrijft. 

Het thema voor 2022 is Natuur. De organisatie legt haar keuze voor het thema uit: 

“Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.”

Voor dit thema schrijft Nasr 10 gedichten die gaan over de natuur. Nasr debuteerde in 2000 met de bundel 27 Gedichten & Geen lied. Later werd hij stadsdichter van Antwerpen. In 2009 werd hij in Nederland voor vier jaar Dichter des Vaderlands. Voor zijn poëzie kreeg hij al verscheidene prijzen, waaronder de Hugues C. Pernath-Prijs, de E. du Perronprijs en de Gouden Ganzenveer. Niet alleen schrijft hij poëzie, hij is ook onderdeel van de vaste spelerskern van toneelgezelschap ITA. Ook speelt hij in een aantal tv-series, waaronder Overspel en Oogappels en recent I.M.. Voor zijn werk in deze laatste serie ontving hij een Gouden Kalf. Recentelijk verscheen er van Nasr een boek genaamd De Fundamenten

Het geschenk ontvang je tijdens de Poëzieweek als je in de boekhandel minstens 12,50 euro uitgeeft aan poëzie. 

--

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden