Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

"Rauw, compact, dat is mijn stijl"

zondag 23 mei 2021

Op donderdag 8 april sprak DLVA hoofdredacteur Roeland Dobbelaer met schrijver Ine Boermans over haar debuut Een opsomming van tekortkomingen.

Bekijk hier de hele opname van het gesprek: https://www.youtube.com/watch?v=Bwv47gqbEe0

Enkele uitspraken van Boermans tijdens het gesprek:

“Mijn eigen leven is eigenlijk mijn muze, mijn eigen verleden. Eerder was dat de dood van mijn moeder, en in zekere zin, ook een tijdje mijn vader.”

“Rauw, compact, dat is mijn stijl.”

“Mijn roman is grotendeels uit mijn eigen leven gehaald, maar, je laat dingen weg, je voegt dingen toe. Je haalt het door de zeef van fictie. Wel is het een roman uit mijn oogpunt. Ik heb dan ook wel een hekel aan sardientjes.”

Over het boek: In Een opsomming van tekortkomingen probeert Lot haar weg te vinden in een karig met familiegeluk bedeeld leven. Haar nieuwe psycholoog lijkt niet echt te kunnen verklaren waarom ze zo vaak overmand wordt door verdriet. Als ze in een trein stapt, bijvoorbeeld, denkt Lot steevast aan nazi-transporten naar Auschwitz. En als ze worst eet denkt ze aan doodgeknuppelde varkens. De psych raadt haar aan om in die gevallen de sluizen maar eens goed open te zetten, maar ook dat lukt maar matig.

Roeland Dobbelaer over Een opsomming van tekortkomingen op DLVA: “Een opsomming van tekortkomingen is verplichte kost voor narcisten die kinderen overwegen. Op elk pagina staat het advies te lezen: ‘doe het niet’. En voor de mensen die nog steeds worstelen met hun ouders: lees het boek. Je voelt je direct stukken beter. Het ligt niet aan jou.”

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden