Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Remieg Aerts wint de Nederlandse Biografieprijs 2020

maandag 2 november 2020

Afgelopen zaterdag op 31 oktober, maakte de jury de winnaar van de Nederlandse Biografieprijs bekend. Remieg Aerts ontvangt de prijs voor zijn boek Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman. De Nederlandse Biografie prijs is een tweejaarlijkse onderscheiding, die in het leven geroepen is om meer aandacht te besteden aan het vele werk dat in een biografie gaat zitten. Tegenwoordig zijn biografieën niet alleen maar meer droge boeken vol met feitjes, maar hebben de boeken zich ontwikkeld tot een volwaardig genre. Een genre dat in Nederland in opmars is aldus de Stichting Nederlandse Biografieprijs. Eerdere winnaars waren onder andere Onno Blom met zijn biografie over Jan Wolkers Het litteken van de dood (2018) en Elisabeth Leijnse met Cécile en Elsa. Strijdbare freules (2016). 

Dit is niet de eerste prijs die Aerts ontvangt voor zijn boek, zo werd de biografie eerder al bekroond met de PrinsjesBoekenPrijs (2018) en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Karin de Leeuw, recensent bij De Leesclub van Alles schreef: “Het is de verdienste van Aerts dat hij zijn best heeft gedaan van meer te verhalen dan de staatsman en van de mythe. Aerts beschrijft ook het privéleven, waaronder het huwelijk met de veel jongere Adelheid Solger.” 

Normaal vindt de prijsuitreiking en bekendmaking van de winnaar plaats in het Hodshon Huis in Haarlem, vanwege de corona maatregelen gebeurde dit nu tijdens het radioprogramma NieuwsWeekend. 

--

Door Renske Bakkenes

 

Lees hier de hele recensie van Thorbecke wil het. 

Luister hier de aflevering van het NieuwsWeekend

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen