Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Rotterdamse dichter Hans Sleutelaar overleden

De Rotterdamse dichter Hans Sleutelaar is donderdagavond op 84-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de ziekte van Parkinson. Sleutelaar was een invloedrijke dichter onder de Zestigers, een neoliteraire realistische stroming uit de jaren zestig.

Sleutelaar schreef zo'n zeventig gedichten. Naast dichter was Sleutelaar ook journalist en redacteur. Hij schreef voor de Haagse Post en was hoofdredacteur van uitgeverij Boelen. In 2016 werd hij onderscheiden met de Anna Blaman Prijs, een bekroning voor een waardevol auteurschap in en voor Rotterdam. In een interview met NRC dat jaar, vertelde Sleutelaar hoe Rotterdam hem als dichter gevormd heeft. "Rotterdam is een no-nonsense-stad. Dat echoot na in de gedichten die we schreven. Heldere taal, dwingend ritme. Het zakelijke van Rotterdam, het dynamische, het zeggen-waar-het-op-staat — dat zijn wel dingen die je op mijn gedichten kunt plakken."

Columnist Liliane Waanders wijdde op haar website Hanta een eerbetoon aan Hans Sleutelaar. Daarin schreef ze: “Sleutelaar en de kompanen waren dichters die bewust afzagen van bloemrijke taal en metaforische beelden. Zij lieten zien dat poëzie daardoor niets aan zeggingskracht hoeft in te boeten.” Lees het volledige bericht hier

In verband met het overlijden van Sleutelaar zendt Rijnmond de documentaire Sleutelaar was hier uit op zaterdag 4 juli vanaf 17:00 uur.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen