Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Rutger Bregman krijgt Gouden Boek voor De meeste mensen deugen

Rutger Bregman ontvangt het Gouden Boek voor De meeste mensen deugen, een oorkonde voor een boek waarvan meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. 

In De meeste mensen deugen duikt Bregman in de geschiedenis en in het westerse geloof in de verdorvenheid van de mens. "Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat een dik boek over geschiedenis en filosofie, antropologie en archeologie zoveel lezers zou kunnen bereiken,” zegt Bregman over het ontvangen van de prijs. "Het stemt me hoopvol en dankbaar. Ik dank met name mijn geweldige redacteur Harminke Medendorp en uitgever De Correspondent. Zonder hen was dit nooit gelukt."

Bregman ontving de oorkonde dinsdagavond 7 juli. Het is vier jaar geleden dat een non-fictieboek met een Gouden Boek bekroond werd. Eveline Aendekerk, directeur van Stichting CPNB, zegt over de bekroning: “Een Gouden Boek wordt hooguit een enkele keer per jaar uitgereikt. Dat is dus altijd bijzonder, maar helemaal als ik ‘m mag uitreiken aan een auteur die met zijn werk een breed publiek in binnen- en buitenland aan het lezen brengt!”

Rutger Bregman is historicus. In 2012 debuteerde hij met Met de kennis van toen. Zijn bekroonde boek De meeste mensen deugen is inmiddels in 31 landen verschenen. 

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen