Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Rutger Bregman winnaar van de NS publieksprijs 2020

donderdag 19 november 2020

Historicus en schrijver Rutger Bregman ontvangt voor zijn boek De meeste mensen deugen  de NS publieksprijs 2020. Dat maakte NPO 1 gisteren in het programma M bekend. Bregman beschrijft in zijn boek de de jongste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie over de mensheid. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Genomineerde boeken voor de onderscheiding moeten aan diverse criteria voldoen. Zo moet het boek oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn, mag het niet eerder genomineerd zijn en moet het genre “fictie dan wel factie”, oftewel een verhalend boek met een groot non-fictie karakter zijn.

De auteur won de NS publieksprijs met wel 26% van de stemmen. De leesclub van alles recensent Twan van Lieshout schreef: “De ambitie om op een holistische manier het nog immer actuele neoliberale discours (dat ieder mens een nietsontziende egoïst is) aan te vallen, is zeker te prijzen. Bregman komt met veel aardige anekdotes en heeft behoorlijk wat bewijs bijeen weten te sprokkelen om op zijn minst de meest standvastigen toch te doen twijfelen.”

De meeste mensen deugen ontvangt officieel de titel “Beste boek van het jaar”. Bregman krijgt daarnaast een geldbedrag van 7.500 euro, een sculptuur en een jaar lang gratis reizen bij de NS. Of de schrijver in deze tijden iets aan dat abonnement zal hebben is de vraag, desalniettemin is het een mooie onderscheiding en een mooie prestatie van Rutger Bregman.

--

 

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden