Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Sam McBratney, auteur van Raad eens hoeveel ik van je hou overleden

woensdag 23 september 2020

Sam McBratney, de auteur van het beroemde kinderboek Raad eens hoeveel ik van je hou overleed afgelopen vrijdag. Dat maakte zijn uitgeverij Walker Books gisteren bekend. McBratney is 77 jaar geworden.

Raad eens hoeveel ik van je hou is gepubliceerd in 1994 en werd naar 57 talen vertaald. Wereldwijd zijn meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. In het boek beschrijven de hazen Hazeltje en Grote Haas hun liefde voor elkaar. De vaak geciteerde zin “Ik hou van je tot de maan en weer terug”, komt uit dit boek. McBratney noemde Raad eens hoeveel ik van je hou ooit een “luchtig klein verhaaltje ontworpen om een groot en klein persoon te helpen genieten van het samen zijn”. Het boek bevat illustraties van Anita Jeram.

McBratney komt uit Belfast, Ierland en studeerde aan Trinity College in Dublin. Na zijn studie werkte hij lange tijd als leraar voordat hij zich volledig op het schrijverschap richtte. Hij schreef meer dan 50 boeken, maar was het meest bekend voor het boek Raad eens hoeveel ik van je hou.

In een interview met Reading Rockets vertelt McBratney dat mensen soms denken dat het schrijven van een kinderboek makkelijk is, maar dat het dat absoluut niet is. “Het kostte me zes maanden. Het verschil in aanpak is enorm, het is een geheel ander vakgebied. Elk woord wat je schrijft moet vechten voor een plek op de pagina.” Zijn management bij Walker Books Group herinnert McBratney als een diep liefhebbend persoon. “Zijn stem was uit duizenden te herkennen – hij was ongelooflijk getalenteerd met woorden en wist altijd precies wat kinderen het liefste wilden horen.”

--

Door Isolde Kors

Afbeelding: Candlewick Press en Anita Jeram via Walker BooksService & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen